لکنت زبان به عنوان یکی از شایع ترین اختلالات گفتاری بخصوص در کودکان شناخته می شود و متخصصین گفتاردرمانی که درمانگر این حوزه شناخته می شوند از موثرین روش های درمان لکنت برای کمک به کودکان و بزرگسالانی که دچار این اختلال هستند استفاده می کنند.
لکنت زبان اغلب با گفتار درمانی و روش هایی که گفتاردرمانگر اجرا می کند قابل بهبود است.
لکنت زبان اغلب در دوران کودکی شروع می شود اگرجه ممکن است در بزرگسالی نیز به دلیل برخی بیماری ها مانند سکته مغزی نیز رخ دهد.
فرد مبتلا به لکنت بریده بریده و با مکث حرف می زند که این وضعیت سبب می شود فرد تمایلی به صحبت کردن در جمع نداشته باشد که می تواند سبب بروز مشکلات روحی برای کودک و فرد مبتلا به لکنت شود.
امروزه متخصصان گفتاردرمانی از روش های مختلفی برای درمان لکنت بهره می برند.
دلایل بروز لکنت زبان
- تغییر ناگهانی شرایط زندگی ( برخی کودکان با ورود به مدرسه یا تغییر محل زندگی و یا حتی ورود به دوران نوجوانی دچار لکنت زبان می شوند )
- وارد شدن ضربه به سر
- آسیب های مغزی مانند سکته مغزی
- ترس شدید
روش های درمان لکنت زبان
امروزه روش های درمان لکنت بطور موثری به بهبود این اختلال کمک می کنند و برای بهره بردن از آن ها مراجعه به متخصص گفتاردرمانی ضروری است.
اگرچه ممکن است این اختلال در برخی افراد بطور خودبخود بهبود یابد اما در بسیاری از موارد اختلال لکنت نیازمند درمان با راهکارهای گفتاردرمانی است.
در صورت تشخیص وجود لکنت در کودک شروع سریع تر فرایند گفتاردرمانی از اهمیت زیادی برخوردار است چراکه تاخیر در شروع درمان می تواند سبب تشدید اختلال و بروز مشکلات روحی زیادی برای فرد شود.
روش های گفتار درمانی درمان لکنت به کودک و بزرگسال مبتلا به این اختلال کمک می کند تا توانایی های گفتاری خود را بهبود بخشد.
همراهی خانواده فرد مبتلا به لکنت در فرایند درمان از اهمیت زیادی برخوردار است.
خانواده و اطرافیان فرد مبتلا به این اختلال نیز باید با روش های درمان لکنت آشنایی داشته و هنگام روبرو شدن با فرد دچار لکنت بر اساس گفته های گفتاردرمانگر عمل کنند.
نحوه رفتار و برخورد والدین و اطرافیان با فرد دچار لکنت زبان می تواند به بهبود این اختلال کمک کند.
اجتناب از تحمیل حرف زدن کودک در جمع ، پرهیز از تمسخر کودک و یا قرار دادن وی تحت فشار روحی از مهم ترین مواردی هستند که والدین این کودکان باید مدنظر قرار دهند.
خانواده باید تا جای ممکن به افزایش اعتماد بنفس در کودک مبتلا به لکنت خود کمک کنند چراکه ترس و خجالت از شرایط موجود می تواند سبب تشدید لکنت و تاخیر در روند درمان شوند.
ایجاد محیط امن و مطمئن برای صحبت کردن کودک ، راهکارهایی برای افزایش مهارت های ارتباطی کودک و کاهش احساساتی مانند ترس و اضطراب از جمله مهم ترین روش های درمان لکنت هستند.
درمان های روانشناسی نیز در بسیاری از مبتلایان به فرایند بهبودی کمک می کند.
برای آشنایی کامل با راهکارهای درمان لکنت زبان مراجعه به یک متخصص گفتاردرمانی خوب و مشورت با وی بسیار کمک کننده خواهد بود.
کلمات مرتبط :
گفتاردرمانی لکنت در اصفهان – درمان قطعی لکنت – گفتاردرمانی کودکان در اصفهان – گفتاردرمانی درخیابان میر – گفتاردرمانی در خیابان آپادانا