گفتار درمانی برای کودکان

گفتار درمانی شامل تکنیک‌ها و فعالیت‌هایی است که با هدف بهبود ارتباط کلی از طریق پرداختن به تأخیرها و اختلالات در زبان بیانی، بیان، اختلال حرکتی دهان، آپراکسی گفتار، زبان اجتماعی، روانی (لکنت)، تغذیه و بلع، و مهارت‌های شناختی انجام می‌شود.

آسیب شناسان زبان و گفتار ما در کلینیک گفتاردرمانی رشد در اصفهان ، از نزدیک با کودک نوپا یا کودک شما کار می کنند تا قبل از ایجاد جلسات درمانی سفارشی بر اساس اهداف گفتاری و زبانی خاص کودک، توانایی او در صحبت کردن و درک درست دیگران را ارزیابی کنند.

چرا کودک من به گفتاردرمانی نیاز دارد؟

کودکان برای اختلالات مختلف گفتاری، لکنت زبان، مشکلات تلفظ کلمات، مشکل در زیر و بم، حجم یا کیفیت گفتار و درک محدود کلمات و معنای آنها درمان می شوند. برخی از کودکان در کنار هم قرار دادن کلمات یا استفاده از زبان به روشی نامناسب مشکل دارند. برخی دیگر اختلالات حافظه و توجه دارند. برخی از کودکان در بلع، جویدن، سرفه و امتناع غذا مشکل دارند.

علاوه بر این، گفتاردرمانی ممکن است برای کودکی که به دلیل بیماری یا آسیب دچار اختلال گفتاری شده است، ضروری باشد. دلایل مختلفی وجود دارد که چرا کودک ممکن است به گفتار درمانی نیاز داشته باشد. اگر متوجه شدید که فرزندتان با همسالان خود یا نقاط عطف رشدی برای سن خود برابری نمی کند، جلسات گفتار درمانی مداوم یا فشرده ممکن است برای کودک مفید باشد.

فواید گفتار درمانی برای کودکان چیست؟

گفتار درمانی فواید زیادی برای کودکان دارد، از جمله:

  • بهبود ارتباطات به طوری که آنها بتوانند افکار و احساسات خود را بیان کنند
  • آنها را قادر می سازد تا صحبت کنند تا دیگران بفهمند چه می گویند
  • آنها را برای مدرسه آماده می کند تا بتوانند در یادگیری با سایر کودکان همگام باشند
  • کیفیت صدا را بهبود می بخشد
  • عزت نفس و استقلال را افزایش می دهد
  • به ارتباط بهتر کمک می کند
  • ارائه راهی برای کودکان بدون صدا برای برقراری ارتباط از طریق ارتباط بدون کمک و یا کمکی (مثلاً بدون کتاب‌های ارتباطی فناوری، دستگاه‌های ارتباطی با فناوری پایین و متوسط، دستگاه‌های ارتباطی با فناوری پیشرفته و/یا برنامه‌های ارتباطی). 
  • بهبود مهارت های احتماعی ( مهارت‌های اجتماعی مناسب یکی از اجزای کلیدی تعامل با دیگران در جامعه و زندگی است. هنگامی که گفتار محدودی دارید، یا هیچ گفتار کاربردی ندارید، مهارت های زبانی کاربردی اغلب به طور قابل توجهی به تأخیر می افتد و دچار اختلال می شود. مهارت های اجتماعی را می توان با استفاده از مدل سازی ویدیویی، ایفای نقش، اپلیکیشن های درمانی خاص، داستان های اجتماعی و سایر استراتژی ها و ابزارهای مختلف هدف قرار داد. استفاده از ارتباطات کمکی با این راهبردها برای کار بر روی بهبود این مهارت های اجتماعی جنبه مهم گفتار درمانی برای کودکان است.
  • تأخیر گفتار می تواند باعث مشکلات شنوایی، خواندن و نوشتن شود. مهارت های خواندن و سواد می تواند به طور قابل توجهی به برقراری ارتباط کمک کند.

 

کلمات مرتبط :

گفتاردرمانی برای کودکان – گفتاردرمانی در اصفهان – مرکز گفتاردرمانی دولتی در اصفهان – گفتاردرمانی در نجف آباد – گفتاردرمانی در شاهین شهر – گفتاردرمانی کودکان در اصفهان

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فهرست
مشاوره رایگان و رزرو آنلاین نوبت