گفتاردرمانی کودکان کم شنوا نقش موثری در بهبود وضعیت گفتار و زبان در این کودکان داشته و عوارض گفتاری ناشی از کم شنوایی را به حداقل می رساند.
درمان های گفتاری و زبانی برای کودکان ناشنوا و کم شنوا شامل طیف وسیعی از رویکردها و تکنیک ها است.
بسیاری از مطالعات نشان داده اند که محرومیت از شنوایی ، در هر درجه ای ، نه تنها می تواند مانع از درک شنوایی شود ، بلکه بر توسعه مسیرهای شنوایی محیطی و مرکزی نیز تأثیر می گذارد، به دلیل تغییر داده های شنیداری ، گفتار و زبان شفاهی می تواند محدود شود ، که بر مهارت های ارتباطی شفاهی و در نهایت ، مشارکت اجتماعی از جمله پیشرفت تحصیلی ، فعالیت های شغلی و … تاثیر بگذارد.
اثربخشی مراقبت های تکنولوژیکی بر کم شنوایی به طور گسترده ای نشان داده شده است. سمعک های اولیه و کاشت حلزون می توانند محرومیت حسی را کاهش دهند ، تقویت شنوایی ، گفتار و زبان شفاهی و در نهایت از مشارکت اجتماعی حمایت کنند.
علیرغم پیچیدگی زیاد دستگاه های شنوایی مدرن ، هیچ کدام نمی توانند جایگزین یک سیستم شنوایی معمولی شوند. بنابراین ، مراقبت های درمانی تکمیلی هنوز مورد نیاز است.
برای دریافت خدمات گفتاردرمانی در اصفهان و یا گفتاردرمانی آنلاین می توانید به کلینیک گفتاردرمانی رشد در اصفهان مراجعه بفرمایید ، متخصصان ما در کلینیک گفتاردرمانی رشد از بروزترین متدها برای کمک به بهبود مشکلات مراجعه کنندگان عزیز بهره می برند.
گفتاردرمانی کودکان کم شنوا
درمان شنوایی-کلامی
این رویکرد استفاده انحصاری از مهارت های شنیداری را برای توسعه توانایی های زبانی ترویج می کند برای دستیابی به این هدف ، دسترسی به نشانه های بصری ، مانند لب خوانی یا حالات صورت ، در طول درمان محدود می شود. در خانه ، والدین باید سعی کنند تا حد امکان دسترسی به نشانه های بصری را کاهش دهند. این روش به شدت بر نقش والدین در روند توانبخشی متمرکز است.
ارتباطات شفاهی – شنیداری
در این رویکرد ، زبان از طریق توانایی شنوایی توسعه می یابد ، اما دسترسی به نشانه های طبیعی مانند لب خوانی ، حرکت طبیعی و حالات چهره مجاز است. در برخی موارد ، پزشکان می توانند از گفتار نشانه دار ، که در آن صداهای گفتار کدگذاری شده اند ، استفاده کنند تا به کودکان در تمایز جنبه های ظریف گفتار کمک کنند.
ارتباطات کل (TC)
هدف اصلی TC ایجاد ارتباط اولیه بین کودک و محیط او است. به این ترتیب ، TC با استفاده از انواع مختلفی از نشانه ها به طور همزمان توسعه زبان شفاهی را ترویج می کند: ورودی شنوایی ، نشانه های طبیعی ، گفتار نشانه دار در لب خوانی ، بنابراین ، کودکان و والدین استفاده از آنها را یاد می گیرند ، به طوری که این نشانه ها می توانند از زبان بیان کننده و پذیرنده پشتیبانی کنند. این رویکرد انعطاف پذیر است ، زیرا انتخاب نشانه ها به نیازهای کودکان بستگی دارد و می تواند در طول زمان متفاوت باشد (به عنوان مثال ، هنگامی که کودک به زبان شفاهی تسلط بیشتری پیدا می کند ، استفاده از علائم اغلب کاهش می یابد).
زبان اشاره
این رویکرد استفاده از زبان اشاره را برای ارتباطات ترویج می کند. مانند زبان شفاهی ، زبان اشاره گرامر ، واژگان و عبارات خاص خود را دارد. بر این اصل استوار است که از آنجا که کودک ناشنوا است ، اصلی ترین و طبیعی ترین راه ارتباطی وی بصری است.
آموزش شنیداری
آموزش شنیداری تکنیکی است که هدف آن تقویت مهارت ها و حداکثر استفاده از دستگاه های شنوایی از طریق تمرینات شنیداری است ، گفتاردرمانگران به کودک کمک می کنند تا صداهای محیطی و گفتاری را درک کرده ، تجزیه و تحلیل کند و به آنها معنا دهد.
لب خوانی
علاوه بر اطلاعات شنیداری ، افراد معمولاً از نشانه های بصری برای کمک به درک گفتار استفاده می کنند. بنابراین لب خوانی یک روش طبیعی است ، جایی که از دهان برای حمایت از ارتباط استفاده می شود. ترکیبی از نشانه های شنیداری و بینایی حتی برای کودکان کم شنوا مفیدتر است ، به ویژه در محیط های پر سر و صدا که در آن نشانه های شنوایی مبهم است.
کلمات مرتبط :
گفتاردرمانی در اصفهان – گفتاردرمانی در نجف آباد – گفتاردرمانی کودکان کم شنوا – گفتاردرمانی دولتی – گفتاردرمانی با بیمه – گفتاردرمانی آنلاین