سنجش پیش از مدرسه برای کودکان و والدین آنها اهمیت بسیاری دارد، زیرا این فرایند به مسئولین مدرسه کمک میکند تا میزان آمادگی کودک برای ورود به مدرسه را ارزیابی کنند و اطلاعاتی درباره توانایی ها و رشد کودک به دست آورند. همچنین، این فرایند به والدین کمک میکند تا تصمیم مناسبی در مورد تحصیلات فرزند خود بگیرند و با شناخت بیشتری از کودک، مسئولیتهایشان را بهتر درک کنند.
در سنجش پیش از مدرسه، مسئولین مدرسه با استفاده از مصاحبه و تست های مختلف، توانایی ها و مهارت های کودک را ارزیابی میکنند. این تواناییها شامل پاسخ به سؤالات مطرح شده، پیروی از دستورات ساده، حل مسائل ابتدایی، تشخیص اعداد، رنگ ها، حروف و شکل ها، و حل مسائل ساده می باشد.
در زمینه سؤالات سنجش ورود به مدرسه، هر مدرسه ممکن است روش خاص خود را داشته باشد، اما برخی نمونه سوالات معمول در بعضی از مدارس عبارتند از:
- پرسیدن نام، نام خانوادگی و سن کودک.
- پرسش نام پدر و مادر.
- پرسش آدرس منزل و شماره تلفن همراه والدین.
- شمردن از یک تا ده یا بیست، جمع و تفریق ساده.
- نشان دادن تصاویری و پرسیدن تعداد شکلها در آنها.
- شمردن اعداد از ۱۰ تا ۱ و یا از ۲۰ تا ۱ بطور برعکس
- سؤالات درباره اعضای خانواده، خانه و شهر و …
آمادگی کودک برای سنجش پیش از مدرسه
آشنایی با سوالات سنجش
با مرور سوالات رایجی که در سنجش ورود به مدرسه پرسیده میشود، کودک را آشنا کنید. به او بگویید که مهم نیست به همه سوالات صحیح پاسخ دهد و میتواند بدون استرس به سوالات پاسخ دهد.
تمرین مصاحبه
در محیط منزل و بدون خیچ گونه استرسی ، تمرین مصاحبه با کودک را انجام دهید. این کار به کودک کمک میکند تا با محیط مصاحبه آشنا شود و اعتماد به نفسش افزایش پیدا کند.
توجه به مهارت های پیش دبستانی
مطمئن شوید که کودک شما با مهارت های پیشدبستانی مثل شمارش، حل مسائل ساده، شناخت رنگها و اشکال، تشخیص حروف و اعداد و سایر مهارت های مرتبط آشنا است. به او کمک کنید تا این مهارتها را تقویت کند.
ایجاد محیط حمایتی
از کودک حمایت کنید و به او نشان دهید که با انجام تلاش عالی موفق خواهد شد. ابراز اعتماد و اعتقاد به توانایی های کودک میتواند روحیه او را ارتقا دهد.
ایجاد زمینه های یادگیری
در خانه، فرصت هایی برای یادگیری فراهم کنید. از بازی ها و فعالیت های آموزشی برای تقویت مهارت های کودک استفاده کنید.
تنظیم روال روزانه
به کودک کمک کنید تا درک مفهوم نظم و ترتیب را بیاموزد. روزانه با او برنامهریزی کنید و به تعهدش در انجام وظایف روزمره توجه کنید.
تشویق به ارتباط با دیگران
کودک را تشویق کنید تا با دیگران صحبت کند و در فعالیتهای گروهی شرکت کند. این کمک میکند تا مهارتهای ارتباطی و اجتماعی او تقویت شود.
حفظ روحیه و اعتماد به نفس
به کودک نشان دهید که امر سنجش ورود به دبستان فرصتی است برای نشان دادن توانایی ها و استعدادهایش. ابراز اعتماد به نفس و تشویق به تلاش و بهبود مهارت ها از اهمیت بالایی برخوردار است.
نکات بالا میتوانند به کودک کمک کنند تا برای سنجش پیش از مدرسه آمادهتر شود و با اعتماد به نفس به مصاحبه برود. البته لازم به ذکر است که از فشار زیاد بر روی کودک خودداری کنید و به او زمان کافی برای بازی و استراحت بدهید.
بیشتر بخوانید :