روش های درمان اتیسم

  1. خانه
  2. مقالات
  3. روش های درمان اتیسم
روش های درمان اتیسم

روش های درمان اتیسم

اتیسم نوعی اختلال رشد ذهنی پیچیده است که سبب اختلال در عملکرد مغزی کودک مبتلا می شود.

علائم کودکان اتیستیک اغلب در سه سال اول زندگی خود را نشان می دهند.

بروز اختلال در سیستم عصبی که موجب اختلال در عملکرد صحیح مغز می شود مهم ترین عامل ایجاد کننده این بیماری است.

اختلال اتیسم سبب می شود که مغز این کودکان نتواند در زمینه رفتارهای اجتماعی و مهارت های ارتباطی به طور صحیح عمل کند.

اختلال در ارتباطات کلامی و غیر کلامی ‍، رفتارهای اجتماعی ، فعالیت های سرگرم کننده و بازی از جمله مشکلات شایع در کودکان مبتلا به اتیسم است.

به دلیل شیوع بالای اتیسم محققان درصدد دستیابی به موثرترین روش های درمان اتیسم هستند تا بتوانند به این کودکان در داشتن زندگی بهتر کمک کنند.

رفتارهای غیرهنجار و تکراری  نامناسب‌، تکراری ، تهاجمی و خطرناک از جمله مشکلاتی است که والدین کودکان اتیستیک با آن ها درگیر هستند.

این کودکان حتی ممکن است با انجام رفتارهای خطرناک و خودآزارانه سلامتی و جان خود و اطرافیان خود را به خطر بیاندازند.

کودکان مبتلا به اتیسم در برقراری ارتباط با همسالان و فعالیت هایی همچون بازی کردن نیز دچار مشکل هستند.

درمان اتیسم باید توسط یک تیم درمانی شامل متخصص اطفال ، متخصص مغز و اعصاب ، روانشناس و روان پزشک کودک ، گفتاردرمانگر و کاردرمانگر اجرا شود.

روش های درمان اتیسم

روش ای بی ای ( ABA )

اصل مهم این روش این است که احتمال تکرار و افزایش رفتارهایی که مورد تشویق قرار می گیرند بیشتر است و همچنین احتمال کاهش رفتارهایی که مورد توجه قرار می گیرند بیشتر است.

در این روش هر تمرینی که به کودک داده می شود شامل یک دستور به کودک ، یک عمل از طرف کودک و یک عکس العمل از طرف درمانگر است.

این روش علاوه بر کمک به تصحیح رفتارهای کودک، آموزش مهارت های جدید همچون مهارت های اولیه مانند خوابیدن و لباس پوشیدن تا مهارت های ارتباطی را شامل می شود.

بر اساس آمارها تکنیک های این روش درمانی کمک موثری به کودکان مبتلا به اتیسم می کند و از موثرترین روش های درمان اتیسم شناخته می شود.

آموزش مهارتهای جدید شامل مهارت های ارتباطی و اجتماعی ، افزایش کنترل بر رفتارها و کاهش رفتارهای خود آزارانه از مهم ترین فواید این روش درمانی کودکان مبتلا به اتیسم است.

روش فلورتایم ( Floor Time )

این روش که اولین بار توسط یک روانشناس کودک به نام استانلی گرین اسپن ارائه شد شباهت زیادی به بازی درمانی است و فرایند درمان از طریق بازی انجام می گیرد.

این روش در شش مرحله ارائه می شود و کودک در طی این مراحل ، تقلید و چگونه یاد گرفتن را از درمانگر خود می آموزد.

این روش از نظر احساسی و روانی به کودک کمک می کند تا درک بهتری داشته باشد و از طریق آگاهی و تجربه بتوانند به بهبود مهارت های خود کمک کند.

روش پکس ( PECS )

این روش درمانی که با استفاده از آموزش تصویری ارائه می شود به بهبود ارتباط غیرکلامی در کودکان مبتلا به اتیسم کمک زیادی می کند.

روش پکس نقش موثری در کنترل علائم و نشانه های اتیسم دارد.

روش درمانی پکس بر تقویت ارتباط غیرکلامی کودک تاکید دارد.

در این روش کودک می آموزد که برای فهماندن خواسته هایش به اطرافیان از تصاویر استفاده کند و با زبان تصویر با دیگران ارتباط برقرار کند.

درمان اوتیسم با این روش به کودک کمک می کند که توانایی توجه و دقت در یادگیری را بدست آورده و مهارت های چگونگی ارتباط با اطرافیان را بیاموزد.

روش سانرایز ( Sunrise )

این روش برای اولین بار توسط خانواده ای که خود یک فرزند پسر اتیسم داشتند ابداع شد.

بر اساس این روش برای تعامل با کودک مبتلا به اتیسم لازم است به درک همه جانبه شناختی، عاطفی، هیجانی و رفتاری این کودکان و دلیل بروز مشکلات رسید.

هدف قرار دادن محدودیت های کودکان اتیستیک از راه آموزش و بازی و وارد شدن به دنیای این کودکان اصل مهم این روش درمانی اتیسم است.

تقویت مهارت های کودکان اتیستیک از طریق تحریک شدید احساسات با استفاده از ژست ها و بازی با کودک امکان پذیر است.

انجام موفقیت آمیز این روش در گرو وارد شدن به دنیایی است که کودک مبتلا به اتیسم در آن به سر می برد نه اینکه سعی در توقف فعالیت های کودک و خارج کردن وی از دنیای خود داشته باشیم.

 

کلمات مرتبط :

بهترین گفتاردرمانی اصفهان – درمان اتیسم با گفتاردرمانی – گفتاردرمانی اتیسم – گفتاردرمانی در اصفهان

فهرست
مشاوره رایگان و رزرو آنلاین نوبت