درمان لکنت زبان بسته به عامل بوجود آورنده و شدت آن با روش های مختلفی امکان پذیر است که پس از مشورت با متخصص گفتار درمانی می توان از بهترین روش درمان لکنت بهره مند شد.
لکنت زبان به عنوان شایع ترین اختلال گفتاری شناخته می شود که اغلب در کودکان دیده می شود و از این دوران شروع می شود ، البته امکان بروز ناگهانی لکنت در افراد بزرگسال نیز وجود دارد.
گفتار درمانی راهکار اصلی درمان لکنت زبان است، رفتار صحیح والدین با کودک دچار لکنت نیز در بهبودی این عارضه بسیار موثر است ، والدین همچنین باید جلسات گفتار درمانی لکنت زبان کودک خود را بطور منظم پیگیری کنند.
گذرگاه های عصبی مختلف در مغز کودکان باید برای تکلم بطور صحیح و روان رشد کرده و تعامل مناسبی باهم داشته باشند ، در صورتی که اختلالی در این تعامل رخ دهد فرد به این عارضه دچار می شود.
ارتباط میان مغز و عضلاتی که مسئول تنفس و تکلم هستند در فرآیند گفتار بسیار مهم است و بروز اختلال در آن ها می تواند منجر به ایجاد مشکل در صحبت کردن روان شود.
تغییر ناگهانی شرایط زندگی مانند تغییر محل زندگی ، ورود به مدرسه ، مشکلات روحی در دوران کودکی و … در بروز لکنت زبان نقش دارند.
لکنت زبان در میان کودکان پسر شایع تر بوده و در برخی کودکان همزمان با افزایش سن لکنت زبان تخفیف می یابد و بالعکس در برخی دیگر لکنت تشدید می شود.
استرس و اضطراب نیز سبب تشدید لکنت زبان و تاخیر در روند بهبودی می شوند.
دلایل لکنت زبان
- آسیب های مغزی در اثر وارد شدن ضربه به سر و یا فلج مغزی
- اختلالات ژنتیکی
- سکته مغزی در افراد بزرگسال
- مشکلات روحی شدید مانند جدایی والدین و یا از دست دادن والدین
درمان لکنت زبان
همانطور که گفته شد لکنت زبان به عنوان شایع ترین اختلال گفتاری در کودکان نیازمند درمان با راهکارهای گفتاردرمانی است.
روان درمانی نیز در مواردی که ریشه لکنت به دلیل بروز مشکلات عاطفی است کمک کننده است.
روش های توانبخشی از جمله گفتار درمانی اغلب زمان بر هستند و شروع به موقع آن ها در کمترین زمان ممکن می تواند به موفقیت در بهبودی کمک زیادی بکند.
گفتار درمانگر علاوه بر ارائه راهکارهای درمانی در کلینیک گفتاردرمانی آموزش هایی برای تمرینات داخل منزل به والدین می دهد تا والدین با تکرار تمرینات با کودک خود به روند درمان لکنت زبان کودک خود کمک کنند.
ایجاد آرامش و اعتماد به نفس در کودکی به لکنت زبان مبتلا است یکی از تخصص های گفتاردرمانگر است.
رفتار صحیح والیدن و پرهیز از انتقاد و سرزنش کودک مبتلا به لکنت نقش موثری در پیشرفت بهبودی و جلوگیری از تشدید مشکلات کودک دارد.
در عین اینکه والدین کودک را تشویق به صحبت کردن بخصوص در جمع می کنند ، نباید کودک را برای حرف زدن تحت فشار قرار دهند چرکه می توان در روند درمان مشکل ایجاد کند.
کلمات مرتبط :
دکتر گفتاردرمانی خوب در اصفهان – بهترین مرکز گفتاردرمانی اصفهان – درمان قطعی لکنت – درمان لکنت زبان کودکان – گفتاردرمانی کودکان – گفتاردرمانی خوب در اصفهان