درمان اتیسم با توجه به شدت اتیسم ، سن فرد و ترجیحات درمانگر و خانواده فرد اتیسیک بستگی دارد و در مرکز توانبخشی رشد در اصفهان ارائه می شود.

اختلال طیف اوتیسم (ASD) یک اختلال رشدی است که بر نحوه ارتباط و تعامل افراد با دنیای اطراف خود تأثیر می گذارد. افراد مبتلا به ASD اغلب در تعامل اجتماعی، ارتباط و رفتارهای تکراری مشکل دارند.

هیچ دلیلی برای ASD وجود ندارد، اما تصور می شود که به دلیل ترکیبی از عوامل ژنتیکی و محیطی ایجاد می شود. ASD یک بیماری یا بیماری نیست، بلکه تفاوت در نحوه عملکرد مغز است.

علائم ASD می تواند از فردی به فرد دیگر بسیار متفاوت باشد. برخی از علائم رایج عبارتند از:

  • چالش های ارتباط اجتماعی: افراد مبتلا به ASD اغلب در درک و پاسخ به نشانه های اجتماعی مانند حالات چهره و زبان بدن مشکل دارند. آنها همچنین ممکن است در شروع و حفظ مکالمات مشکل داشته باشند.
  • رفتارهای محدود یا تکراری: افراد مبتلا به ASD ممکن است رفتارهای تکراری داشته باشند، مانند تکان دادن دست، تکان دادن یا ردیف کردن اشیا. آنها همچنین ممکن است علایق محدودی داشته باشند، مانند تمرکز بر یک موضوع یا فعالیت خاص به استثنای دیگران.
  • حساسیت های حسی: افراد مبتلا به ASD ممکن است بیش از حد به صداها، بوها یا بافت های خاص حساس باشند. همچنین ممکن است به برخی از احساسات مانند درد یا دما حساسیت کمتری داشته باشند.

ASD بر اساس رفتار و رشد کودک تشخیص داده می شود. هیچ آزمایش پزشکی برای ASD وجود ندارد.

راهکارهای درمان اتیسم

مداخله زودهنگام: خدمات مداخله زودهنگام می تواند به کودکان مبتلا به ASD کمک کند تا مهارت های اجتماعی، ارتباطی و یادگیری خود را توسعه دهند. مداخله زودهنگام معمولاً توسط تیمی از متخصصان از جمله آسیب شناس گفتار زبان، کاردرمانگر و رفتار درمانگر ارائه می شود.

رفتار درمانی: رفتار درمانی می تواند به افراد مبتلا به ASD کمک کند تا مهارت های جدیدی را بیاموزند و رفتارهای خود را مدیریت کنند. رفتار درمانی مبتنی بر اصل تقویت است، به این معنی که افراد تمایل بیشتری به تکرار رفتارهایی دارند که پاداش می گیرند.

گفتار درمانی: گفتار درمانی می تواند به افراد مبتلا به ASD کمک کند تا مهارت های ارتباطی خود را بهبود بخشند. گفتار درمانی می تواند به افراد مبتلا به ASD کمک کند تا نحوه برقراری ارتباط موثرتر چه به صورت کلامی و چه غیرکلامی را بیاموزند.

کاردرمانی: کاردرمانی می تواند به افراد مبتلا به ASD کمک کند تا مهارت های حرکتی ظریف خود را توسعه دهند و یاد بگیرند که چگونه حساسیت های حسی خود را مدیریت کنند. کاردرمانی می تواند به افراد مبتلا به ASD کمک کند تا نحوه انجام وظایف روزمره مانند لباس پوشیدن، غذا خوردن و استفاده از حمام را بیاموزند.

بازی درمانی. این روش اغلب به عنوان یک درمان کمکی برای کودکان مبتلا به اوتیسم شناخته می شود. اختلال طیف اوتیسم (ASD) و سندرم آسپرگر (اکنون ASD در نظر گرفته می شود) یک اختلال عصبی رشدی است، به این معنی که مغز به روش معمولی رشد نکرده است. برخی از کودکان مبتلا به ASD نقاط قوت بسیار چشمگیری دارند، مانند توانایی به خاطر سپردن مقدار شگفت انگیز اعداد. آنها همچنین در تعامل و ارتباط با دیگران با چالش هایی روبرو هستند و اغلب رفتارهای تکراری انجام می دهند و طیف محدودی از علایق دارند.


بیشتر بخوانید : بازی درمانی در اوتیسم


دارو: برخی از داروها می توانند به کاهش علائم ASD مانند اضطراب یا پرخاشگری کمک کنند. با این حال، دارو درمانی برای ASD نیست و فقط باید همراه با سایر درمان ها استفاده شود.

بهترین درمان اتیسم بسته به نیاز فرد متفاوت خواهد بود. همکاری با تیمی از متخصصان برای ایجاد یک برنامه درمانی که متناسب با نیازهای خاص فرد باشد، مهم است.

 

فهرست
مشاوره رایگان و رزرو آنلاین نوبت