بازی درمانی در اوتیسم
بازی درمانی اغلب به عنوان یک درمان کمکی برای کودکان مبتلا به اوتیسم شناخته می شود. اختلال طیف اوتیسم (ASD) و سندرم آسپرگر (اکنون ASD در نظر گرفته می شود) یک اختلال عصبی رشدی است، به این معنی که مغز به روش معمولی رشد نکرده است. برخی از کودکان مبتلا به ASD نقاط قوت بسیار چشمگیری دارند، مانند توانایی به خاطر سپردن مقدار شگفت انگیز اعداد. آنها همچنین در تعامل و ارتباط با دیگران با چالش هایی روبرو هستند و اغلب رفتارهای تکراری انجام می دهند و طیف محدودی از علایق دارند.
اگرچه بازی درمانی نمی تواند اوتیسم را “درمان” کند، می تواند با موفقیت به عنوان یک مداخله بسیار مؤثر قبل از تشخیص مورد استفاده قرار گیرد، به عنوان مثال، برای رد کردن یا تعیین اینکه آیا علائم کودک به دلیل ضربه، مشکلات سازگاری، مشکلات عاطفی یا تأخیر در رشد گذرا هستند یا خیر. برای کودکانی که دارای تشخیص اختلال طیف هستند، بازی درمانی می تواند به رفع مشکلات عاطفی که اغلب در ارتباط با آن رخ می دهد، مانند اضطراب کمک کند.
کودکان، از جمله کودکان مبتلا به اوتیسم، از طریق بازی در محیط طبیعی خانه به بهترین شکل یاد می گیرند. راز این است که بدانید چگونه کودک را به شیوه ای بازیگوش درگیر کنید که باعث رشد او شود.
بازی درمانی در اوتیسم چگونه کمک می کند؟
کودکان مبتلا به اوتیسم اغلب با ارتباطات و تعامل اجتماعی دست و پنجه نرم می کنند. این مشکلات اغلب باعث می شود این کودکان از همسالان خود جدا شده و احساس تنهایی کنند. در بازی درمانی، کودکان می توانند به گونه ای ارتباط برقرار کنند که در آن احساس راحتی کنند، اغلب غیرکلامی. از طریق این امنیت و آزادی برقراری ارتباط، کودکان میتوانند درمانگر را به روش منحصر به فرد خود درگیر کنند، و بفهمند چه چیزی مؤثر است و چه چیزی که نه. سپس این ارتباط بهبود یافته می تواند به محیط خانه و مدرسه آنها نیز گسترش یابد.
اگرچه کودکان مبتلا به ASD ممکن است متفاوت از سایر کودکان بازی کنند، اغلب از بازی های تشریفاتی و تکراری استفاده می کنند، با این وجود این بازی است که در آن خود را بیان می کنند و با دنیای خود ارتباط برقرار می کنند. بازی زبان کودکان است. وقتی از اسباببازیها استفاده میشود، به کلماتی برای کودکان تبدیل میشوند که ممکن است نتوانند به صورت کلامی بیان کنند.
کودکان مبتلا به اوتیسم ممکن است در همدلی و درک دیدگاه دیگران مشکل داشته باشند. بازی درمانی به کودکان کمک می کند تا فرصتی برای تجربه همدلی در رابطه بازی درمانی داشته باشند و توانایی خود را در همدلی با دیگران افزایش دهند.
مدیریت احساسات برای بسیاری از کودکان، به ویژه آنهایی که اوتیسم دارند، سخت است. کمک به کودکان در تنظیم احساسات یک عنصر کلیدی بازی درمانی است. از طریق تعیین محدودیت قاطع اما ملایم و بازگشت مسئولیت، کودکان این فرصت را دارند که توانایی خود را برای مدیریت احساسات افزایش دهند.
اغلب کودکان مبتلا به ASD در برنامه های اصلاح رفتار بسیار مورد نیاز شرکت دارند. اغلب، عارضه جانبی ناخواسته این است که کودکان یاد میگیرند مشکلی در آنها وجود دارد که نیاز به «رفع» دارد. بازی درمانی “حق متفاوت بودن” کودک را در بر می گیرد زیرا درمانگر کودک را به طور کامل آنگونه که هست می پذیرد. این اغلب منجر به کاهش شدت رفتارهای خاص می شود.
بازی درمانی می تواند به رفع اضطراب کمک کند، که اغلب در کودکان مبتلا به ASD رخ می دهد.
کلمات مرتبط :
بازی درمانی برای اوتیسم – کاردرمانی برای اوتیسم – گفتاردرمانی برای اوتیسم – گفتاردرمانی در اصفهان – بازی درمانی در اصفهان