بازی درمانی در اختلالات یادگیری

  1. خانه
  2. مقالات
  3. کاردرمانی
  4. بازی درمانی در اختلالات یادگیری
بازی درمانی در اختلالات یادگیری

بازی درمانی در اختلالات یادگیری

بازی درمانی نوعی روش درمانی است که اهداف درمانی خود را بستر بازی دنبال می کند و از آن جایی که بازی برای کودکان لذت بخش است می تواند راهی موثر در کمک به کودکان باشد.

بازی درمانی به رشد ، ارتقا و تقویت توانای های کودکان کمک می کند و فرصتی برای کودکان فراهم می کند تا بتوانند از طریق بازی نیازهای خود را برآورده کنند.

بازی درمانی از عمل بازی برای کمک به کودکان برای درک یا از بین بردن مشکلاتی که ممکن است به دلیل اختلالات یادگیری با آن روبرو شده باشند یا خطر روبرو شدن با آن ها وجود داشته باشد.

بازی درمانی فرصتی مناسب برای کودک فراهم می کند تا احساسات خود را در غالب بازی بیان کند.

ناتوانی های یادگیری بسیار رایج است. اغلب اوقات، کودکان در مهدکودک، کلاس اول یا سال‌های ابتدایی دچار ناتوانی یادگیری می‌شوند. اما، دانش آموزان راهنمایی و نوجوانان نیز تشخیص داده می شوند. بین ۲۰ تا ۳۰ درصد از کودکان زیر ۱۸ سال مشکلات مدرسه و احساس عزت نفس پایین را به دلیل ناتوانی یادگیری تجربه می کنند. به همین ترتیب، ناتوانی های یادگیری ربطی به باهوش یا کم هوش بودن یک کودک ندارد، بلکه بیشتر به نشان دادن سبک یادگیری است.

کودکان دارای ناتوانی های یادگیری معمولا قربانی قلدری و هجمه می شوند. قلدری، توهین، و نظرات منفی همسالان می تواند منجر به تصویر پایین از خود و اعتماد به نفس پایین شود. علاوه بر این، کودک شما ممکن است یاد بگیرد که این نظرات منفی و شرم را درونی کند. در مدرسه، فرزند شما ممکن است به روش‌های مختلف به کمک نیاز داشته باشد. همچنین، ناتوانی های یادگیری می تواند بر عملکرد اجتماعی و همچنین مهارت های حرکتی ظریف تأثیر بگذارد.

برخی از کودکان دارای اختلالات یادگیری، نگرانی و اضطراب اجتماعی بالایی دارند که می تواند سبب تشدید مشکلات آن ها در برخورد با همسالان و سایر دانش آموزان در کلاس درس شود.

بازی درمانی با روشهای خلاقانه و جامع به کودکان و نوجوانان مبتلا به اختلال یادگیری کمک می کند تا خشم، اضطراب، ضربه و از دست دادن را در طی بازی ابراز کنند و درمانگر ار طریق آن ها متوجه شود کودک چه مشکلاتی دارد و درصدد رفع آن برآید.

بازی درمانی در اختلالات یادگیری

بازی درمانی در فضای باز به کودک کمک می کند تا احساسات خود را بیان، کلامی و ارتباط برقرار کند. 

بازی درمانی خلاق به کودکان کمک می کند تا مهارت های مقابله ای مثبت برای اضطراب اجتماعی بخوبی یاد بگیرند.

بازی درمانی به این کودکان کمک می کند تا بهتر با گروه همسالان خود کنار بیایند و مشکلات کمتری را تجربه کنند.

اختلالات یادگیری می توانند کارهای روزمره را چالش برانگیزتر کنند، کار با یک درمانگر می تواند به کودک یا نوجوان شما کمک کند تا مهارت های خود را برای انجام فعالیت های شخصی بهبود بخشند.

متخصصان ما در مرکز گفتاردرمانی و توانبخشی رشد با کودکان در هر سنی در یک محیط امن برای کودکان خدمات بازی درمانی را ارائه می دهند تا به تقویت توانایی کودکان در بیان احساسات و برآورده کردن نیازهایشان کمک کنند.

بازی درمانی در اختلالات یادگیری می تواند بصورت تک به تک و یا گروهی ارائه شود.

بازی درمانی فضایی امن و راحت را در اختیار کودکان قرار می دهد که در آن می‌توانند خودشان باشند و از حمایت عاطفی برای بیان آزادانه احساسات خود برخوردار شوند. سپس می‌توان این احساسات را با کمک یک درمانگر به روشی سالم بررسی کرد.

جلسات بازی درمانی بر اساس نیازهای کودک و نوع و شدت مشکل ایجاد شده برای وی شامل جلسات ۳۰ دقیقه  تا ۱ ساعته می شود و در طی این مدت درمانگر نحوه رفتارها و فعالیت هایی که کودک در طی بازی بروز می دهد را به دقت بررسی می کند.

فواید بازی درمانی

  • توسعه مهارت های اجتماعی
  • بهبود مهارت های زبانی
  • تقویت مهارت‌های حرکتی ظریف و درشت
  • کاهش استرس و  اضطراب 
  • افزایش اعتماد به نفس
  • تقویت توانمندی ها در ارتباط موثر با همسالان
  • افزایش خلاقیت
  • مسئولیت پذیری
  • یادگیری رویکرد های خلاقانه حل مسئله
  • افزایش توانایی در بیان احساسات

 

کلمات مرتبط :

بازی درمانی در اختلالات یادگیری – بازی درمانی در اصفهان – بازی درمانی در اوتیسم – مرکز گفتاردرمانی در اصفهان

فهرست
مشاوره رایگان و رزرو آنلاین نوبت